Skip to main content

Nespresso, what else? Waarschijnlijk ken je deze tagline van de bekende Nespresso reclames met George Clooney. Al jarenlang worden de grootste sterren van onze planeet ingezet als boegbeeld van merken. Zo ook in de wereld van koffie(machines). Van Nespresso tot De’Longhi, bijna elk jaar wordt er wel een nieuw spotje geschoten om de nieuwste koffie of machine aan te prijzen. En met een bekend gezicht in beeld moet het haast wel goed zijn toch!

We hebben het voor de verandering in dit artikel even niet over hoe je het beste koffiebonen kunt bewaren, de duurste koffie ter wereld of arabica koffie, maar over bekende koffie commercials. Hieronder volgen, in onze ogen, de 5 leukste reclames van de afgelopen jaren. Met onder andere Brad Pitt, George Clooney en James Corden in de hoofdrol. Let’s go.

George Clooney, Jean Dujardin, Camille Cottin (Nespresso)

Als je aan Nespresso denkt, denk je aan de koffiecups, maar ook aan George Clooney. George is al jarenlang het boegbeeld van Nespresso en voert deze lijst ook met drie commercials aan. Waarvan de eerste samen met Jean Dujardin en Camille Cottin die ook in eerder reclames van het merk speelden.

Wist je dat: George Clooney een slordige 40 miljoen euro heeft kunnen bijschrijven voor zijn ‘koffierol’.

Brad Pitt (De’Longhi)

Brad Pitt treedt in de voetsporen van George Clooney als het nieuwe gezicht van een koffiemerk. In deze commercial van De’Longhi zie je Brad Pitt als stoere vent op zijn motor koffie halen om vervolgens het ‘Perfetto’ kopje koffie te zetten.

James Corden en Reggie Watts (Keurig)

James Corden (Late Night Show) en Reggie Watts (muzikant) hebben hun gezicht laten zien voor de koffiemachine van Keurig. Wat een minder bekend merk is in Europa, maar zeer groot is in de VS. Op hun eigen manier prijzen ze het merk aan in de reclame van het merk.

George Clooney en Jack Black (Nespresso)

Af en toe moet George Clooney het scherm delen met een andere acteur. In deze commercial van Nespresso speelt de komedie acteur Jack Black ook een rol. Dan weet je van te voren al dat het een grappige ondertoon heeft. Dit is ook iets wat Nespresso vaak laat terugkomen in haar spotjes, want een glimlach op het gezicht van de kijker geeft weer een positief gevoel aan het merk.

George Clooney en Danny Devito (Nespresso)

George Clooney, who else..? De absolute koning van de koffie commercials. Ook het laatste spotje in deze lijst komt op naam van George, maar dan in samenwerking met Danny Devito. De kleine grote man wil dolgraag bij de club van Clooney horen en ondergaat een ware metamorfose.

Leestip: zelf ook zo’n perfect bakje koffie zetten uit de reclames? Word een echte barista en lees ons artikel over latte macchiato’s.

Op pistonkoffiemachine.nl vind je alles over koffie, van boon tot apparaat. Raak geïnspireerd door artikelen uit onze coffee corner en vergelijk pistonmachines. Zo haal je thuis het maximale uit elk bakje koffie.

De perfecte blend
speciaal voor jou

Vergelijk pistonmachines voor de beste koop

Word expert op het gebied van piston koffiemachines

Raak geïnspireerd door artikelen uit de coffee corner