Skip to main content

Als barista in spe wil je natuurlijk koffie kennis opdoen. Daarom delen we in dit artikel een aantal YouTube kanalen die een unieke kijk op de wereld van koffie bieden. Deze kanalen bieden een scala aan informatie, van hoe je de perfecte koffie zet tot hoe je professioneel jouw koffiebonen kunt branden.

Hier zullen we een overzicht geven van de verschillende kanalen met een beetje achtergrondinformatie. Na het lezen kan je urenlang genieten van al het leuks dat deze kanalen te bieden hebben.

koffie youtube kanalen james hoffman

James Hoffmann

Met zijn, op het moment van schrijven, ruim 1,65 miljoen abonnees, is James Hoffman bij uitstek de grootste YouTuber op het gebied van koffie. Niet zo gek, want de video’s die hij publiceert zijn van bijzonder goede (inhoudelijke) kwaliteit.

Je kunt op dit kanaal verdwalen in de wereld van koffie. James gaat alle kanten op en legt je de wetenschap achter de werking van cafeïne uit, experimenteert met verschillende soorten koffie en test allerlei soorten bereidingen uit. Kortom, als koffieliefhebber is dit het perfecte kanaal om ons lijstje aan te voeren.

Bekijk YouTube kanaal

koffie youtube kanalen european coffee trip

Leestip: duik de geschiedenis in en ontdek de oorsprong van het zwarte goud in het artikel ‘Koffie geschiedenis: een reis door de tijd

European Coffee Trip

In 2014 besloten de twee Tsjechische broers Ales and Radek de beste coffee cafes van Europa te bezoeken. Nu, bijna 10 jaar verder, delen zij nog steeds hun ervaringen op het web. Onder de noemer European Coffee Trip publiceren zij een aantal keer per maand een video met als onderwerp ‘koffie’.

Ze nemen de kijker mee naar bijzondere cafés, beoordelen nieuwe piston koffiemachines en duiken ook in de wetenschappelijke kant van het verhaal. Al met al een fantastisch kanaal om jouw koffie kennis bij te spijkeren.

Bekijk YouTube kanaal

koffie youtube kanalen whole latte love

Whole Latte Love

Wie houdt er niet van een goede pun? Dat dachten ze bij Whole Latte Love namelijk ook. Want zoals de naam al doet vermoeden, gaat ook dit kanaal over koffie, verrassing. Toch zie je een duidelijk verschil ten opzichte van de vorige voorbeelden in de lijst.

Dit kanaal richt zich namelijk echt op het informeren over espresso machines (waaronder ook pistonmachines) om het voor de kijker zo makkelijk mogelijk te maken om een keuze te maken. Dus ben je benieuwd naar de werking van een bepaalde espresso machine? Dan is Whole Latte Love zeker een bezoekje waard.

Bekijk YouTube kanaal

Op pistonkoffiemachine.nl vind je alles over koffie, van boon tot apparaat. Raak geïnspireerd door artikelen uit onze coffee corner en vergelijk pistonmachines. Zo haal je thuis het maximale uit elk bakje koffie.

De perfecte blend
speciaal voor jou

Vergelijk pistonmachines voor de beste koop

Word expert op het gebied van piston koffiemachines

Raak geïnspireerd door artikelen uit de coffee corner